Godt med vaccinationsprogram for resten af 2022

Christian Freitag
af Christian Freitag
Praktiserende læge og folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti

Det var rigtig godt at se Regeringens og Sundhedsstyrelsens tanker for de vaccinationer, som vi skal tilbyde til efteråret.

Det var knap så godt at høre, at særlige grupper (sårbare og immunsvækket) kan forvente at blive vaccineret i starten af næste uge….Det kan de altså ikke – punktum – med mindre Christiansborg kan trylle.

Virkeligheden er, at alle praktiserende lægers kalender er fuldt booket i starten af næste uge og vi har ingen vacciner at give. Jeg vil gætte på at det samme er tilfældet på sygehusene.

Kan I forestille jer hvor mange mennesker, der tænker at de nok hører til gruppen af “sårbare og immunsvækket” og derfor ringer for at få en tid mandag eller tirsdag?

En gang i mellem får man fornemmelsen af, at “nogen” tror, at alle vi der arbejder i sundhedsvæsnet kan flyttes rundt som Ludo-brikker.

Hvis vi skal undgå yderligere personaleflugt og udbrændthed i sundhedsvæsnet, bliver politikerne altså nødt til at stikke en finger i jorden – og måske endda spørge de der arbejder med patienterne: “Hvordan tror I vi kan planlægge det her bedst muligt?”

Om skribenten

Christian Freitag stiller op til folketinget for Det Konservative Folkeparti her på Sjælland, opstillet i Slagelsekredsen. Han er praktiserende læge med egen praksis, og har en baggrund i Forsvaret.