Om Christian Freitag

Christian Freitag er en af landets stærkeste fortalere for et bedre nært sundhedsvæsen i Danmark.

Han er praktiserende læge med egen praksis siden år 2003.

I perioden 2015-2020 var han formand for de praktiserende lægers organisation (PLO), hvor han repræsenterede over 3.000 praktiserende læger med eget ydernummer på tværs af landet. 

Som PLO-formand modtog han Databeskyttelsesdagens Pris i år 2016. Det skete som en anerkendelse af at PLO’s fokus på at datafangst i almen praksis skal følge gældende lovgivning. Prisen blev overrakt af daværende justitsminister Søren Pind.

Freitag har altid haft en mening om politik, både helt overordnet om hvordan samfundet skal indrettes, hvor meget der skal laves regler for, og hvad borgerne selv skal bestemme sammen med deres nærmeste. Han er ikke den slags politiker der har været det siden barnsben. Han kommer fra en baggrund hvor han har prøvet en masse, og arbejdet både i det offentlige og i det private.  

Alvorlig sygdom var hvad der gav Freitag det sidste skub til at stille op til Folketinget, da han i år 2021 var tæt på at dø af kræft. I dag er han tilbage på pinden i lægehuset, og er kræftfri.  

Bag om Christian Freitag

Christian Freitag er 56 år, gift med Vibeke gennem mere end 30 år og far til tre voksne børn. Han er opstillet som folketingskandidat i Slagelsekredsen, og kan stemmes på i hele Region Sjælland. Han bor i Holte, og har blandt andet familie i Korsør. 

Freitag er uddannet cand.med. på Københavns Universitet. Han er speciallæge i almen medicin og har arbejdet som læge på flere sygehuse. Desuden har han været aktiv reserveofficer i Forsvaret i mange år.

Følg Christian Freitag på Facebook
Tryk på “Like”, og følg Christian Freitag på hans politiske facebookside.

Chritian Freitag Storebæltsbroen
"Danmark står over for en lang række opgaver. Sundhedsvæsenet og ældreomsorgen har behov for nytænkning; vi skal ikke glemme at erhvervslivet og uddannelserne er fundamentet for velfærdssamfundet, og så skal staten lære at blande sig mindre i den enkelte danskers liv.

Jeg tror desværre ikke, at den nuværende regering kan løse de opgaver godt nok.Det vil jeg godt være med til at ændre."
Christian Freitag
Folketingskandidat i Sjællands Storkreds
Christian Freitag Bred Slagelse Lystanlæg

Christian Freitags politik

Christian Freitag har mange holdninger om mange forskellige områder. Han har dog udvalgt fire mærkesager han særligt vil arbejde for i Folketinget.